Anketa
Koliko Vam se sviđa portal NAŠ ZAVIČAJ?
 
Posjetitelji
Trenutno aktivnih Gostiju: 2 
Prijava korisnika
Home Aktivnosti Tradicijski plot

PostHeaderIcon Projekt „Tradicijski plot“

Članovi udruge „Naš zavičaj“ organizirali su radionicu pod nazivom „Tradicijski plot“ kojoj je cilj bio naučiti mlađe naraštaje na koji se način može izraditi tradicijska ograda oko kuće od ekološki prihvatljivog materijala, kojeg je podarila priroda i za kojeg osim vlastitog truda i malo vremena ne treba financijskih sredstava uz moto "ništa ne košta, a lijepo ga je vidjeti".

Nakon prvedene radionice "tradicijski plot" od strane Udruge NAŠ ZAVIČAJ, u Hrvatskom zagorju, na više mjesta pojavio se upravo takav tradicijski plot što znači da je radionica imala svoj smisao i dala je ideju nekim pojedincima se prošlost i tradicija ne smiju zaboraviti.

Krajem 2013. godine u mjestu Poznanovec članovi udruge izradili su tradicijski plot oko vrta u kojem vlasnica želi uzgajati povrće za vlastite potrebe, na ekološki način, u ekološkom okruženju.

Pozivamo i druge da prihvate inicijativu Udruge NAŠ ZAVIČAJ i da svugdje gdje to ambijent dopušta izrade ogradu od prirodnih materijala, da izrade tradicijski plot. Ako im zatreba pomoč ili savjet uvijek ih mogu zatražiti od članova udruge NAŠ ZAVIČAJ.

Galerija slika